Köp billiga sommardäck hos Tirex.se

Sommardäck billigt på nätet

sommardäckHos oss hittar du ett brett urval av sommardäck till billiga priser. Oavsett om du söker ett billigt budgetdäck eller om du vill ha ett specifikt märkesdäck av högsta kvalité hittar du dem till rätt pris hos oss. Köper du dina billiga sommardäck online hos oss har du dessutom 30- dagars öppet köp och du kan välja att dela upp din betalning eller handla mot faktura om det passar dig bättre. Vi levererar dagligen däck över hela landet. De olika fabrikat och modeller av sommardäck vi erbjuder täcker de flesta behov och vi gör allt vi kan för att hålla priserna på lägsta möjliga nivå. Det ska löna sig att köpa sommardäck på nätet. I vårt urval av sommardäck online hittar du såväl kända märkesdäck från tillverkare som exempelvis Goodyear, Michelin, Pirelli och Continental som bra mellanklass sommardäck från t.ex. Hankook, Kumho eller Vredestein. Vill du ha sommardäck i lågprissegmentet har vi också flera olika alternativ att erbjuda. Här hittar du alla däcktillverkare i vårt sortiment.

Bästa sommardäcken till din bil

nya sommardäck på bilenVilka däck som är de bästa till just din bil är inte lätt att svara på, frågan är snarare vilka sommardäck som passar dig bäst. Självklart måste däcken vara godkända till din bil avseende bl.a däckstorlek, hastighetsklass och belastningsindex men förutom det så bör valet av sommardäck bero på vilka egenskaper och vilket prisläge just du vill ha snarare än vad det är för bil. Så fundera på vilka egenskaper du värdesätter hos en omgång nya sommardäck och kolla in vårt sortiment där du hittar det mesta inom sommardäck, oavsett vilka egenskaper du prioriterar. Vilka däckdimensioner du kan ha på dina sommardäck hittar du i bilens registreringsbevis, instruktionsbok eller hos Transportstyrelsen. Kontrollera också noga på däcken som du ska byta ut att de har samma storlek eller iallafall samma innerdiameter (tumstorlek) som de nya däcken, annars passar inte dina nya däck på fälgarna. Några av de vanligaste däckdimensionerna för sommardäck är 205/55R16, 225/45R17 och 245/45R18.

Sommardäckens egenskaper

Egenskaperna hos ett sommardäck skiljer sig från vinterdäck, bl.a så har de en gummiblandning som är avsedd och optimerad för att användas under de varmare sommarmånaderna. Sommardäcken har också ett mönster som är utvecklat för att prestera bra i sommarväglag, både på torra och våta vägbanor. Sommardäck presterar generellt sett bäst i temperaturer över ca +5 grader. Sedan 2012 krävs även att vissa av sommardäckens specifika egenskaper finns angivna på en speciell etikett, de egenskaper du kan utläsa på etiketten är bl.a sommardäckets bromsegenskaper på våt asfalt, rullmotståndet och den utvändiga bullernivån. Sommardäck från olika tillverkar och olika däckmodeller har också olika egenskaper. Här hittar du mer information från alla tillverkare av sommardäck.

När får man använda sommardäck?

Rent lagligt får du köra på sommardäck så länge det är sommarväglag, detta gäller även om det är någon av vintermånaderna då vinterdäckslagen gäller. Du får även använda sommardäck när det är vinterväglag i t.ex November eftersom vinterdäckslagen inte gäller då. Rekommendationen är ändå att endast använda sommardäck när det är sommarväglag och se till att få på vinterdäcken i god tid innan första halkan.