Köp billiga vinterdäck hos Tirex.se

Vinterdäck online - Tire Express Nordic

VinterdäckDet ska vara enkelt att köpa vinterdäck på nätet, vi erbjuder ett stort urval av vinterdäck i alla priskategorier, allt från testvinnande vinterdäck från Nokian, Continental, Goodyear och Bridgestone till billigare prisvärda mellanklassdäck och billiga budgetdäck. Självklart har vi både dubbade och odubbade vinterdäck. Sök enkelt bland våra vinterdäck i önskad dimension, beställ och betala med kort, mot faktura eller via delbetalning. Vi lämnar alltid 30- dagars öppet köp på vinterdäck så du kan känna dig trygg med din beställning. Transporten av vinterdäcken från oss till dig är försäkrad, skulle däcken försvinna på vägen så tar vi det ekonomiska ansvaret för varorna. Det händer såklart ytterst sällan men kan ändå vara bra att veta. Vi levererar vinterdäck över hela Sverige och har dagliga leveranser till de flesta städer och platser som t.ex. Göteborg, Malmö, Gävle m.fl. Behöver du hjälp att välja vilka vinterdäck du ska köpa är du alltid välkommen att kontakta vår support via e-post. Vi gör allt vi kan för att besvara dina frågor så fort som möjligt.

Bästa vinterdäcken för dig

Rätt vinterdäck för digVilka är de bästa vinterdäcken för dig? Inte lätt att svara på, det beror på vilka egenskaper du söker. Vill du ha ett vinterdäck som är bra på is bör du välja något av våra dubbdäck men kör du mestadels på barmark eller prioriterar däckets egenskaper i regn högre än egenskaperna på is bör du välja ett odubbat vinterdäck. Testvinnande odubbade vinterdäck är oftast av nordisk typ, dessa är generellt sett bättre än odubbade vinterdäck av centraleuropeisk typ på underlag som packad snö eller is och eftersom egenskaperna vid vinterdäckstester oftast viktas olika när slutresultatet presenteras så vinner oftast de nordiska vinterdäcken. Om du prioriterar egenskaper i slask och på våta vägbanor kan ett centraleuropeiskt vinterdäck vara ett bättre val för dig.

Vinterdäckens egenskaper

Vinterdäck egenskaperNär du väljer vinterdäck är det viktigt att tänka på att de har specifika egenskaper som passar bättre för kalla väderförhållanden. Gummiblandningen är särskilt utformad för att förbli mjuk och flexibel även vid låga temperaturer, vilket ger bättre grepp på våta, snöiga och isiga vägar. Detta förhindrar att däcken blir hårda och förlorar greppet när temperaturen sjunker. Vinterdäckens mönster är djupa och utformat för att avlägsna slask och snö effektivt, vilket minskar risken för sladd och förbättrar väghållningen. Vid temperaturer under +5 grader Celsius är det rekommenderat att byta till vinterdäck, eftersom sommardäckets gummi blir för hårt och tappar sin effektivitet. Vinterdäckens mönster med fler sajpningar, lameller och djupa spår ger bättre grepp på snötäckta och isiga vägar, vilket minskar risken för sladdar och olyckor. Genom att investera i högkvalitativa vinterdäck kan du öka säkerheten och körglädjen under vintermånaderna och ge dig själv bättre förutsättningar att hantera utmanande vägförhållanden.