Köp billiga vinterdäck hos Tirex.se

Vinterdäck online - Tire Express Nordic

VinterdäckDet ska vara enkelt att köpa vinterdäck på nätet, vi erbjuder ett stort urval av vinterdäck i alla priskategorier, allt från testvinnande vinterdäck från Nokian, Continental, Goodyear och Bridgestone till billigare prisvärda mellanklassdäck och billiga budgetdäck. Självklart har vi både dubbade och odubbade vinterdäck. Sök enkelt bland våra vinterdäck i önskad dimension, beställ och betala med kort, mot faktura eller via delbetalning. Vi lämnar alltid 30- dagars öppet köp på vinterdäck så du kan känna dig trygg med din beställning. Transporten av vinterdäcken från oss till dig är försäkrad, skulle däcken försvinna på vägen så tar vi det ekonomiska ansvaret för varorna. Det händer såklart ytterst sällan men kan ändå vara bra att veta. Vi levererar vinterdäck över hela Sverige och har dagliga leveranser till de flesta städer och platser som t.ex. Göteborg, Malmö, Gävle m.fl. Behöver du hjälp att välja vilka vinterdäck du ska köpa är du alltid välkommen att kontakta vår support via e-post. Vi gör allt vi kan för att besvara dina frågor så fort som möjligt.

Bästa vinterdäcken för dig

Vilka är de bästa vinterdäcken för dig? Inte lätt att svara på, det beror på vilka egenskaper du söker. Vill du ha ett vinterdäck som är bra på is bör du välja något av våra dubbdäck men kör du mestadels på barmark eller prioriterar däckets egenskaper i regn högre än egenskaperna på is bör du välja ett odubbat vinterdäck. Testvinnande odubbade vinterdäck är oftast av nordisk typ, dessa är generellt sett bättre än odubbade vinterdäck av centraleuropeisk typ på underlag som packad snö eller is och eftersom egenskaperna vid vinterdäckstester oftast viktas olika när slutresultatet presenteras så vinner oftast de nordiska vinterdäcken. Om du prioriterar egenskaper i slask och på våta vägbanor kan ett centraleuropeiskt vinterdäck vara ett bättre val för dig.

Vinterdäckens egenskaper

Vinterdäckens egenskaper skiljer sig från egenskaperna hos ett sommardäck, bl.a är vinterdäckens gummiblandning utvecklad för att hålla sig mjuk och erbjuda bra egenskaper även när det blir kallare ute. Vinterdäckens egenskaper börjar generellt sett komma till sin rätt när temperaturen kryper ner under ca +5 grader. Förutom att gummiblandningen i ett vinterdäck är anpassad för kallare temperaturer har även mönstret i vinterdäck utvecklats för att prestera bättre i halka, bl.a. genom att vinterdäcken har fler sajpningar för att greppa bättre på snö och is.